Okouník na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník na jehle
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Cuketa |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
600 g | Okouník mořský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
12 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cuketa, Ocet vinný, Okouník mořský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník na jehle postup přípravy receptu:
1 | Mořského okouníka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zabalíme do plátků slaniny. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Rajčata omyjeme. Kostky rybího masa, cuketu, krevety a cherry rajčata střídavě napichujeme na grilovací jehly. |
3 | Olej smícháme s octem, worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem a rybí jehly tím potřeme. Opékáme na grilu 6 minut z každé strany. Během opékání několikrát jehly obracíme. |