Cibulové a sepiové kroužky s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové a sepiové kroužky s majonézou
Cibulové a sepiové kroužky s majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25186 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
2 g | Kari koření |
150 g | Majonéza |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 g | Sépie |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 346,7mg |
Draslík | 951,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 8,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Kari koření, Majonéza, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sépie, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové a sepiové kroužky s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, vmícháme vejce a nakonec pivo. Těsto necháme hodinku odpočinout. |
2 | Mezitím nakrájíme na kolečka očištěné sépie, propláchneme je vodou, necháme dobře okapat. Dvě velké cibule nakrájíme na kroužky. |
3 | Majonézu smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, petrželkou a kari. |
4 | Připravená kolečka z kalmarů a cibule namočíme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje tak, aby se vzájemně nedotýkala. Smažíme přibližně 3-4 minuty dozlatova. Necháme okapat, položíme na kuchyňský papír a lehce osolíme. Podáváme s majonézou. |