Tagliatelle se dvěma druhy lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se dvěma druhy lososa
Tagliatelle se dvěma druhy lososa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25187 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
20 g | Kaviár |
10 g | Kopr čerstvý |
300 g | Losos obecný |
80 g | Losos uzený |
120 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 440,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 368,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kaviár, Kopr čerstvý, Losos obecný, Losos uzený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se dvěma druhy lososa postup přípravy receptu:
1 | Uzeného lososa nakrájíme na menší kousky a čerstvého na kostky. Citrónovou šťávu dáme do kastrůlku a na mírném ohni po částech přidáme máslo, sekaný kopr, smetanu a jikry. Dochutíme solí a pepřem. |
2 | Lososa krátce osmahneme na teflonové pánvi, povaříme v páře nebo v mikrovlnné troubě podle toho, jaká úprava nám vyhovuje. |
3 | Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu. Poté je smícháme s oběma druhy lososa a omáčkou. Dozdobíme snítkami kopru. |