Recept

Ryba s kokosovým špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25188
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Česnek sušený
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Kari koření
1 špetka Koriandr mletý
225 g Krevety tygří - loupané
40 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko kokosové
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Okouník mořský
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
150 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 330 mg
114% Bílkoviny 64 g

Ryba s kokosovým špenátem postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Mletý česnek smícháme s mletou paprikou, skořicí, tymiánem, špetkou pepře, špetkou soli. Směs vetřeme do rybího masa a necháme 1 hodinu odpočívat v chladničce.

2

Listový špenát očistíme, propereme, nakrájíme na nudličky. Spolu s kokosovým mlékem ho v hrnci přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se tekutina trochu nevyvaří. Potom hrnec stáhneme ze sporáku.

3

Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme se solí. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli s česnekem za stálého míchání osmahneme. Opláchneme a osušíme krevety, přidáme do pánve a 3 minuty dusíme.

4

Trochu vychlazený špenát s kokosovým mlékem dáme do mixéru a roumixujeme na pyré, přidáme ke krevetám a zamícháme. Směs ještě na mírném ohni chvilku povaříme.

5

Rybu nakrájíme na menší kousky. Mouku smícháme se špetkou soli, kari a koriandrem a rybu v této směsi obalíme. Rozpálíme zbytek másla a kousky ryby na něm z obou stran osmažíme 3 minuty po každé straně. Rybu upravíme na talíře s kokosovým špenátem. Jako přílohu podáváme arabský chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept