Zapečený losos na těstovinách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený losos na těstovinách
Zapečený losos na těstovinách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25190 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cuketa |
50 g | Hořčice Dijonská |
800 g | Losos - filety |
40 g | Mandle |
300 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
30 g | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 130,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Losos - filety, Mandle, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený losos na těstovinách postup přípravy receptu:
1 | Otrháme lístky petržele a nasekáme je nadrobno, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a prolisovaný česnek, mandle, parmazán a hořčici, osolíme, opepříme a ze směsi vypracujeme pastu. Cukety i mrkev nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm a ty potom na tenké proužky. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých kusů a pokapeme citrónovou šťávou. Krátce necháme odležet, poté osušíme, osolíme a opepříme. Porce položíme vedle sebe kůží dolů do vymazané zapékací mísy a na ně rozdělíme petrželovou pastu. Pečeme asi 15-18 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu, poté je scedíme a necháme okapat. Smetanu převaříme, přidáme cuketu a mrkev, 2 minuty necháme vařit. Osolíme, opepříme, promícháme s těstovinami a podáváme s rybou. |