Recept

Špízy s bylinkovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25191

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kerblík
2 ks Okurky nakládané
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pažitka
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
300 g Telecí maso přední
300 g Vepřové maso libové
250 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
4% Sacharidy 16 g
44% Tuky 33 g
113% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Špízy s bylinkovým dipem postup přípravy receptu:

1

Oba druhy masa umeleme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

2

K mletému masu přidáme 1 nasekanou cibuli, česnek, papriku, okurky, petrželku a cayenský pepř. Vše osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vypracujeme hladkou hmotu. Z hmoty vytvarujeme menší válečky a po 3 je napíchneme na špízy.

3

Špízy s mletým masem opékáme pod horkým grilem 15 minut, v průběhu opékání je několikrát otočíme.

4

Zbytek nasekané cibule smícháme s bylinkami, jogurtem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Bylinkový dip podáváme ke špízům.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept