Recept

Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25193
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
125 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí maso
3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 299kJ
11% Sacharidy 38 g
35% Tuky 26 g
8% Sodík 161 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s olejem. Tuto směs vetřeme do masa a necháme přes noc odležet.

2

Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme pánev bez tuku a marinované řízky v ní z obou stran smažíme 5 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Šalotku osmahneme ve zbylém omastku. Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs potom rozmixujeme na pyré, přimícháme pomerančovou marmeládu a omáčku na mírném ohni ještě 5 minut povaříme. Dochutíme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na plátky.

4

Řízky okořeníme a osolíme. Na špízy napichujeme střídavě vždy 2 řízky a 2 plátky pomeranče. Podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept