Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
125 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 540,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Marmeláda pomerančová, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s olejem. Tuto směs vetřeme do masa a necháme přes noc odležet. |
2 | Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme pánev bez tuku a marinované řízky v ní z obou stran smažíme 5 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Šalotku osmahneme ve zbylém omastku. Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs potom rozmixujeme na pyré, přimícháme pomerančovou marmeládu a omáčku na mírném ohni ještě 5 minut povaříme. Dochutíme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na plátky. |
4 | Řízky okořeníme a osolíme. Na špízy napichujeme střídavě vždy 2 řízky a 2 plátky pomeranče. Podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory. |