Recept

Zapečené cannelloni s lososovou náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25194
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Bazalka
400 g Canneloni
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Losos - filety
5 g Maizena - kukuřičný škrob
40 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
5 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
2 g Šafrán
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
40 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 467kJ
28% Sacharidy 101 g
33% Tuky 25 g
30% Sodík 603 mg
92% Bílkoviny 52 g

Zapečené cannelloni s lososovou náplní postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.

2

Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept