Zapečené cannelloni s lososovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené cannelloni s lososovou náplní
Zapečené cannelloni s lososovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25194 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
400 g | Canneloni |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Losos - filety |
5 g | Maizena - kukuřičný škrob |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
2 g | Šafrán |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 615,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 355,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Losos - filety, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené cannelloni s lososovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. |
2 | Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C. |