Losos po Italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos po Italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25195 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 g | Čaj uzený sypaný |
100 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
600 g | Losos - filety |
20 ml | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny Pappardelle |
10 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 752,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Losos - filety, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj uzený sypaný, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos po Italsku postup přípravy receptu:
1 | Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou. |