Jednoduchý recept

Tagliatelle se sardinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25197
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
3 g Oregano sušené
3 g Paprika mletá pálivá
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
50 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Roketa
350 g Sardinka obecná
10 g Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 759kJ
29% Sacharidy 105 g
21% Tuky 16 g
59% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Tagliatelle se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty.

2

Rajčata prohřejeme a necháme okapat.

3

Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme.

4

Podáváme na předehřátých talířích.

Poznámka

Těstoviny můžeme těsně před podáváním smíchat s lístky rokety. Sardinky možno zaměnit za kostky orestovaného tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept