Tagliatelle se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se sardinkami
Tagliatelle se sardinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25197 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Oregano sušené |
3 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Roketa |
350 g | Sardinka obecná |
10 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 305,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 173,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Roketa, Sardinka obecná, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty. |
2 | Rajčata prohřejeme a necháme okapat. |
3 | Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme. |
4 | Podáváme na předehřátých talířích. |
Poznámka
Těstoviny můžeme těsně před podáváním smíchat s lístky rokety. Sardinky možno zaměnit za kostky orestovaného tuňáka.