Recept

Farfalle s okouníkem a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25198
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
450 g Okouník mořský
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Farfalle
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 431kJ
27% Sacharidy 98 g
38% Tuky 29 g
29% Sodík 576 mg
71% Bílkoviny 40 g

Farfalle s okouníkem a houbami postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept