Vídeňský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský hovězí guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
70 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 386,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme. |
3 | Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme. |
Vídeňský hovězí guláš je vynikající, opravdu vynikající recept, který budu vařit častěji. Povedl se mi hned na první pokus, syn snědl plný talíř a stejně tak manžel, který ještě předtím měl polévku a hovězí maso na špejli s bramborem. Až tak nám všem chutnal. Určitě si ho připravte, protože jedna porce bude pro každého z vás málo. Dáváme plné hodnocení a autorovi receptu za něj děkujeme .
Můžu s díky jen pokračovat. Byl opravdu moc dobrý, klasika co nikdy neomrzí. A nejlepší je uležený. Díky