Jehněčí karé na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí karé na bylinkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí hřbet |
0,5 kávová lžička | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 953,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Cibule, Jehněčí hřbet, Kerblík, Majoránka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí karé na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme olivový olej s cibulí, česnekem a čerstvě nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. |
2 | Jehněčí hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na kotlety. Okraje nakrojíme. Kotlety potřeme bylinkovou marinádou, dáme do mísy a necháme přes noc marinovat. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a necháme důkladně okapat na misce tak, aby okapaná marináda zůstala na misce. Hřbet pečeme na grilu asi 10 minut, během pečení několikrát otočíme a potíráme marinádou. Jako přílohu podáváme bagetu. |