Jednoduchý recept

Sekaná se špenátem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25204

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1 ks Cibule
6 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kg Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Hořčice
5 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Olej rostlinný
75 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
13% Sacharidy 46 g
31% Tuky 23 g
17% Sodík 349 mg
116% Bílkoviny 66 g

Sekaná se špenátem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát probereme, očistíme a opláchneme. Dáme do hrnce a spaříme. Špenát vyjmeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

3

Směs cibule a česneku smícháme s kečupem, hořčicí a cukrem, promícháme s mletým masem, ovesnými vločkami, vejci, špenátem a dobře prohněteme. Směs osolíme a opepříme.

4

Masovou směsí naplníme pečící mísu, maso obložíme plátky slaniny a zakryjeme alobalem. Sekanou pečeme 45 minut.

5

Přibližně 15 minut před dopečením odstraníme alobal a sekanou dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept