Recept

Hovězí závitky se špenátem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25206
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy apricot
1 stroužek Česnek
250 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Limetková šťáva
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
200 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
75 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Tymián sušený
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
5% Sacharidy 19 g
45% Tuky 33 g
10% Sodík 206 mg
42% Bílkoviny 23 g

Hovězí závitky se špenátem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme.

2

Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

3

Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme.

4

Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne.

5

Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept