Hovězí závitky se špenátem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se špenátem a žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25206 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy apricot |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Gruyére |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 902,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Gruyére, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy apricot, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky se špenátem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme. |
2 | Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
3 | Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme. |
4 | Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne. |
5 | Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory. |