Skotské linecké - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotské linecké
Skotské linecké
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 25208 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
85 g | Máslo čerstvé |
50 g | Med včelí |
220 g | Mouka mandlová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 3,3mg |
Vláknina | 25,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotské linecké postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. Nachystáme si kulatou pečící formu cca 23-30 cm v průměru. |
2 | Rozpustíme máslo a společně s ostatními přísadami smícháme v misce. Těsto by mělo být díky máslu dost mastné, takže na vymazání pánve (formy) nebudeme již potřebovat žádné. Linecké těsto roztáhneme do formy a pečeme 15-20 minut nebo dokud nezačne zlátnout. |
3 | Ve formě jej necháme zchladit a potom nakrájíme na dílky. Dáme je do uzavíratelné nádoby a uchováváme při pokojové teplotě. |
Poznámka
Těsto před pečením propíchneme několikrát vidličkou, aby se dobře propeklo.