Slovenská nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská nádivka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2521 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 979,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská nádivka postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou cibuli a játra zpěníme na oleji, dáme vychladnout. |
2 | Nakrájené rohlíky na malé kousky dáme do mísy. |
3 | Vylijeme na ně vajíčka, vychlazená játra, sůl, prášek do pečiva a vše promícháme. |
4 | Směs dáme do mikrotenových sáčků, uzavřeme nití a vaříme 15 minut z každé strany. |
5 | Poté necháme vychladnout, vyndáme ze sáčku, nakrájíme a podáváme. |