Paštičky s houbami a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s houbami a parmezánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25212 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
na ozdobu | |
---|---|
4 ks | Hroznové víno |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Paštičky s houbami a parmezánem | |
2 ks | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
750 g | Houby čerstvé |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr smetanový tavený 45%, Houby čerstvé, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštičky s houbami a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience - houby, rajčata, cibuli, česnek, očistíme a omyjeme. |
2 | Drobně pokrájenou cibuli s česnekem zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji, přidáme drobně pokrájená rajčata a dusíme je přibližně 20 minut do zhoustnutí, pak k nim přimícháme drobně pokrájenou petrželku a odstavíme. |
3 | V druhé pánvi si na oleji podusíme houby, když jsou měkké, přidáme je k omáčce z rajčat, ochutíme solí, chilli kořením a přidáme nastrouhaný parmezán. |
4 | Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
5 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
6 | Předem upečené 4 paštičky z listového těsta si v předehřáté troubě na plechu rozpečeme (při 175 °C 5 minut) a naplníme horkými houbami s omáčkou a parmezánem. |
Poznámka
Paštičky servírujeme teplé, zakryté "pokličkami", ozdobené nastříkaným kopečkem taveného sýra s kuličkou hroznového vína.