Jednoduchý recept

Telecí slezina plněná sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25215

Ingredience

30 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Strouhanka
150 g Sýr balkánský
6 g Sůl
1 ks Telecí slezina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 911kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
61% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 7 g

Telecí slezina plněná sýrem postup přípravy receptu:

1

Slezinu omyjeme, osušíme a opatrně rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.

2

Do mísy vložíme strouhanku, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, koření a jednu lžíci oleje, dobře promícháme. Vzniklou směsí naplníme slezinu, otvor sešijeme.

3

Rozpálíme olej v hrnci a naplněnou slezinu krátce orestujeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, přikryjeme, necháme asi 60 minut dusit, podle potřeby podlijeme vodou, dokud není slezina měkká. Potom ji vyjmeme, rozpáráme šití, slezinu nakrájíme na plátky. Podáváme přelité omáčkou, ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept