Plody moře na špagetách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plody moře na špagetách
Plody moře na špagetách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25216 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
10 ml | Martell cognac |
450 g | Mořské plody mix |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata Cherry |
100 g | Rukola |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 515,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Rukola, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plody moře na špagetách postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme polovinu olivového oleje a zesklovatíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme smetanou a provaříme. Potom přidáme rajský protlak, brandy, sůl a pepř. Z rukoly odstraníme stonky, omytá cherry rajčátka rozpůlíme, těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a při vysoké teplotě na něm prudce a rychle osmahneme mořské plody, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny krátce před podáváním promícháme s rukolou a cherry rajčátky, přelijeme smetanovou omáčkou a nahoru navrstvíme mořské plody. Posypeme strouhaným parmezánem. |