Jednoduchý recept

Spetsofai z Pilia

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 25217

Ingredience

500 g Klobása Dunajská
1 kg Lilek
1 dl Olej rostlinný
500 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
1 kg Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 932 kcal
Kilojoule 3 898kJ
9% Sacharidy 33 g
108% Tuky 81 g
26% Sodík 514 mg
60% Bílkoviny 34 g

Spetsofai z Pilia postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.

2

Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

3

Servírujeme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept