Sleď s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď s rýží
Sleď s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25220 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
80 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
200 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Arborio |
800 g | Sleď čerstvý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 172,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Sleď čerstvý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď s rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zesklovatíme na másle drobně nakrájenou cibulí a prolisovaný česnek, přidáme rýži, přilijeme vývar a vaříme doměkka. |
2 | Koriandr vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, ihned zchladíme v ledové vodě necháme okapat a rozmixujeme s teplou smetanou. Směs smícháme s rýží. |
3 | Filety opečeme na trošce olivového oleje z každé strany 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Podáváme na předehřátých talířích doplněné ochucenou rýží. |