Recept

Filety z mečouna na mandlích

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25222

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
80 ml Citronová šťáva
700 g Filé z mečouna
100 g Mandle
20 g Med včelí
25 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,234 kcal
Kilojoule 5 161kJ
31% Sacharidy 110 g
84% Tuky 63 g
38% Sodík 759 mg
104% Bílkoviny 58 g

Filety z mečouna na mandlích postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut.

2

Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně předtím, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente". Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.

4

Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept