Treska v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v kapustě
Treska v kapustě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25223 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
600 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
20 ml | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 23g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky a mrkev na slabší kolečka. Zeleninu 5 minut restujeme na másle, přidáme cukr, ocet a kmín. Osolíme, opepříme a zalijeme skleničkou vody. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme 50 minut. |
2 | Poté na zeleninu vložíme osolené a opepřené rybí filety a na každý dáme lžičku smetany. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 minut. |