Jednoduchý recept

Telecí játra na česneku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25226

Ingredience

600 g Cibule
1 kg Játra telecí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata
6 g Sůl
500 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 739kJ
7% Sacharidy 26 g
50% Tuky 38 g
40% Sodík 790 mg
93% Bílkoviny 53 g

Telecí játra na česneku postup přípravy receptu:

1

V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.

2

Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept