Chobotnice na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice na červeném víně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25228 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Chobotnice |
200 g | Cibulka jarní |
80 ml | Ocet vinný červený |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chobotnice, Cibulka jarní, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky kuchyňsky připravíme, vložíme do velkého hrnce a ve vlastní šťávě prudce 15-20 minut vaříme. Přidáme olej a cibulky, promícháme, přidáme ocet, víno, oloupané a nadrobno nakrájené rajče, bobkový list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lžičky drceného černého pepře, uvedeme do varu. Poté příkon tepla zmírníme a pomalu vaříme 1,5-2 hodiny. Není-li maso dost měkké, necháme ještě lehce potopené krátce vařit. Tekutina by se měla zredukovat tak, aby byly chobotničky zakryté. |