Kalamáry plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry plněné zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25229 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
150 g | Cuketa |
600 g | Kalamáry |
200 g | Lilek |
150 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika červená |
60 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
120 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 843,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 968,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Cibule, Cuketa, Kalamáry, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve se 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián a při mírné teplotě 10-15 minut smažíme tak, aby zelenina ještě zůstala křupavá. Zlehka promícháváme. |
2 | Mezitím připravíme zálivku smícháním octa, 4 lžic oleje, soli a pepře. |
3 | Z lehce povařené zeleniny odstraníme koření a zeleninou naplníme kalamáry, které dobře uzavřeme párátkem. V pánvi rozehřejeme olej a naplněné kalamáry opečeme ze všech stran dozlatova, ale ne zbytečně dlouho. Na talíře rozložíme salát, kalámary a vše přelijeme zálivkou. |