Recept

Terina z nudlového těsta s bazalkovým pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25237
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

nudlové těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé
pesto
6 polévková lžíce Bazalka
3 ks Česnek
1,3 dl Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 178kJ
14% Sacharidy 50 g
68% Tuky 51 g
37% Sodík 740 mg
45% Bílkoviny 25 g

Terina z nudlového těsta s bazalkovým pestem postup přípravy receptu:

1

K přípravě nudlové teriny si nejdříve připravíme těsto.

2

Hladkou mouku prosejeme na vál, do důlku v mouce rozklepneme vejce a postupně přidáváme olej s bílým vínem a nejdříve pomocí vidličky, potom rukama, vypracujeme tuhé, ale vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Pokud se zdá těsto velmi tuhé, přidáme 2-3 lžíce vlažné vody.

3

Těsto rozdělíme na 4 díly, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout. Z každého bochánku vyválíme na pomoučeném vále placku asi 2 mm silnou, z každé placky nakrájíme nejdříve stejné obdélníky přibližně 8 x 20 cm, které vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 4 minuty. Díly opatrně vyjmeme, zchladíme, dáme okapat na utěrku nebo pečící papír.

4

Nádobu na terinu vymažeme olejem a vyložíme pláty těsta tak, aby nám po stranách přečnívaly přes okraj (minimálně 6 cm, vše záleží na rozměru nádoby).

5

Do mixeru dáme omyté a okapané lístky bazalky. Přidáme k nim pokrájený česnek, který by měl být z pesta jenom cítit, nikoli mu vévodit. Lístky s česnekem rozmixujeme, pomalu přilijeme polovinu olivového oleje a stále pomalu mixujeme, pak do mixéru přisypeme piniové oříšky, přidáme sůl, pepř, 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu a pomalu doléváme zbytek oleje, mixujeme až nám vznikne hladké a krémovité pesto (hustá omáčka).

6

Na dno vyložené nádoby těstem naneseme lžící bazalkové pesto, posypeme trochou parmezánu a zakryjeme dílem těsta. Tento postup opakujeme do spotřebování těsta. Přečnívající okraje těsta přeložíme na poslední díl a lehce je rukou přitlačíme.

7

Nádobu s terinou vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut při 225 °C.

8

Upečenou nudlovou terinu necháme asi 10 minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a pokrájíme na porce. Chutná s rajčatovým salátem.

Poznámka

Nádoba na výrobu této nudlové teriny je přibližně 20 x 10 cm velká a 8 cm hluboká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept