Recept

Tvarohová terina s mangem a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25238

Ingredience

tvarohová směs
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Pepř bílý
250 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
4 ks Vejce slepičí
Tvarohová terina s mangem a celerem
300 g Celer řapíkatý
100 g Cuketa
2 ks Mango
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
7% Sacharidy 24 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 242 mg
47% Bílkoviny 26 g

Tvarohová terina s mangem a celerem postup přípravy receptu:

1

V míse si utřeme tučný tvaroh se zakysanou smetanou, taveným sýrem. Přimícháme vajíčka, sůl, pepř a 2 lžíce citronové šťávy.

2

Malou cuketu a jeden kus manga oloupeme, mango rozpůlíme a vyjmeme pecku, cuketu zbavíme zrníček. Řapíkatý celer omyjeme.

3

Mango, cuketu a celer pokrájíme na kostičky, dáme do misky, ochutíme solí a pepřem. Řapíkatý celer povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat.

4

Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem a naplníme 1/3 utřeného tvarohu. Na něj položíme polovinu zeleniny s mangem, pokryjeme 2/3 tvarohu a poklademe druhou polovinu zeleniny s mangem. Vše pokryjeme tvarohem, nádobu uzavřeme alobalem a dáme do pekáče s vařící vodou a do předem vyhřáté trouby.

5

Tvarohovou terinu pečeme při 200 °C přibližně 70 minut. Po upečení necháme vychladnout, pak ji dáme přes noc do chladničky.

6

Druhý den terinu vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s oloupaným mangem, pokrájeným na měsíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept