Vejce v hrnku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v hrnku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2524 |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
0% Sacharidy 1 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 561,2mg |
---|---|
Cholesterol | 248,3mg |
Draslík | 85,1mg |
Vláknina | 125,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v hrnku postup přípravy receptu:
1 | 4 ohnivzdorné hrnky vymastíme máslem a na dno každého dáme trochu soli. |
2 | Do hrnků rozklepneme vejce a ve vodní lázni na mírném ohni vaříme. |
3 | Hotová vejce posypeme sekanou pažitkou. |
4 | Pokrm podáváme v hrnku. |