Koláč s tmavou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s tmavou čokoládou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 25240 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Čokoláda hořká |
60 g | Cukr moučkový |
60 g | Marantový škrob |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 28,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marantový škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s tmavou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, škrob, cukr a máslo. Směs zpracujeme, až vytvoříme těsto. To umístíme do vymazané formy na koláč. Čokoládu rozsekáme na malé kousky a vtlačíme je do těsta ve formě. |
2 | Koláč pečeme v předehřáté troubě asi čtyřicet minut. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme. |