Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25241

Ingredience

tvarohová směs
150 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
150 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
obloha
1 ks Salát ledový
Zeleninová terina
200 g Brokolice
200 g Cuketa
100 g Meruňky
3 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
4% Sacharidy 15 g
261% Tuky 195 g
12% Sodík 238 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninová terina postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cuketu pokrájíme na kostky a odložíme do misky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Brokolici propláchneme a rozebereme na růžičky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci s mírně osolenou vodou si postupně předvaříme připravenou zeleninu (cuketu, mrkev, brokolici). Každou vaříme max. 3 minuty a po vyjmutí odložíme zvlášť. Sušené meruňky opláchneme vodou a namočíme na 10 minut do vody, pak je pokrájíme na čtvrtky.

3

V míse si vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, jogurtem, vejci, taveným sýrem, solí a pepřem, pak do něj přimícháme petrželku a meruňky.

4

Nádobu na terinu vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem a celou formu obložíme tenkými plátky mrkve a naplníme tvarohem, předvařenou zeleninou a meruňkami.

5

Formu uzavřeme, celou zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby péct na spodní lištu. Pečeme při 190 °C přibližně 40 minut.

6

Z upečené teriny odstraníme alobal a necháme vychladnout.

7

Vychladlou zeleninovou terinu vyklopíme a opatrně podél plátků mrkve nakrájíme plátky. Podáváme s listy omytého hlávkového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept