Zeleninová terina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová terina
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25241 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
tvarohová směs | |
---|---|
150 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
250 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
obloha | |
1 ks | Salát ledový |
Zeleninová terina | |
200 g | Brokolice |
200 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky |
3 ks | Mrkev kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 202,4mg |
Draslík | 427,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 131,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Salát ledový, Cuketa, Meruňky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Sýr smetanový tavený 45%, Tvaroh tučný, Brokolice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová terina postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cuketu pokrájíme na kostky a odložíme do misky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Brokolici propláchneme a rozebereme na růžičky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci s mírně osolenou vodou si postupně předvaříme připravenou zeleninu (cuketu, mrkev, brokolici). Každou vaříme max. 3 minuty a po vyjmutí odložíme zvlášť. Sušené meruňky opláchneme vodou a namočíme na 10 minut do vody, pak je pokrájíme na čtvrtky. |
3 | V míse si vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, jogurtem, vejci, taveným sýrem, solí a pepřem, pak do něj přimícháme petrželku a meruňky. |
4 | Nádobu na terinu vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem a celou formu obložíme tenkými plátky mrkve a naplníme tvarohem, předvařenou zeleninou a meruňkami. |
5 | Formu uzavřeme, celou zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby péct na spodní lištu. Pečeme při 190 °C přibližně 40 minut. |
6 | Z upečené teriny odstraníme alobal a necháme vychladnout. |
7 | Vychladlou zeleninovou terinu vyklopíme a opatrně podél plátků mrkve nakrájíme plátky. Podáváme s listy omytého hlávkového salátu. |