Slaný koláč s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč s mořskými plody
Slaný koláč s mořskými plody
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25244 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
100 g | Krab nakládaný |
100 g | Langusta |
250 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mušle slávky |
5 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
30 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 313,4mg |
Draslík | 539,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krab nakládaný, Mušle slávky, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Langusta, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slaný koláč s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Formu na koláč lehce vymažeme máslem, těsto vyválíme a položíme do formy, k okrajům formy jej přitiskneme, přebývající těsto odkrojíme. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce. Na těsto položíme papír na pečení, na něj jako zátěž nasypeme fazole nebo rýži a 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Papír a fazole nebo rýži sejmeme a ještě jednou pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. V pánvi rozpustíme máslo a 2-3 minuty na něm opékáme langustinky a slávky. Po vychladnutí je položíme na upečené těsto a posypeme čedarem. Vejce rozšleháme, vmícháme mouku, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, přelijeme přes plody moře. Posypeme na plátky nakrájeným fenyklem a parmazánem, pečeme v troubě 30-35 minut, až se vytvoří zlatavá krusta. Před podáváním necháme trochu vychladnout. |