Recept

Slaný koláč s mořskými plody

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25244

Ingredience

200 g Fenykl sladký - hlíza
100 g Krab nakládaný
100 g Langusta
250 g Listové těsto
120 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mušle slávky
30 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
30 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
9% Sacharidy 33 g
59% Tuky 44 g
42% Sodík 842 mg
60% Bílkoviny 34 g

Slaný koláč s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Formu na koláč lehce vymažeme máslem, těsto vyválíme a položíme do formy, k okrajům formy jej přitiskneme, přebývající těsto odkrojíme. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce. Na těsto položíme papír na pečení, na něj jako zátěž nasypeme fazole nebo rýži a 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Papír a fazole nebo rýži sejmeme a ještě jednou pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. V pánvi rozpustíme máslo a 2-3 minuty na něm opékáme langustinky a slávky. Po vychladnutí je položíme na upečené těsto a posypeme čedarem. Vejce rozšleháme, vmícháme mouku, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, přelijeme přes plody moře. Posypeme na plátky nakrájeným fenyklem a parmazánem, pečeme v troubě 30-35 minut, až se vytvoří zlatavá krusta. Před podáváním necháme trochu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept