Recept

Pizza s tuňákem a špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25248
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 g Bazalka
120 g Cibule
25 g Cukr krupice
30 g Droždí
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový
100 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1000 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
200 g Sýr Parmezán
200 g Tuňák obecný
430 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 751kJ
20% Sacharidy 73 g
37% Tuky 28 g
45% Sodík 892 mg
55% Bílkoviny 31 g

Pizza s tuňákem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbytkem vody, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

7

Mezitím připravíme náplň. Špenát krátce spaříme a osolíme, necháme okapat a nahrubo překrájíme. Na 4 lžících oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme špenát, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí poklademe vykynuté těsto, rozdělíme na něj tuňáka, na proužky nakrájenou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Vše posypeme parmezánem a piniovými oříšky, pokapeme zbývajícím olejem. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 250 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept