Recept

Smetanovo-zeleninová paštika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25249
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

papriková směs
2 polévková lžíce Olej olivový
250 g Paprika červená
250 g Paprika oranžová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
špenátová směs
1 ks Česnek
100 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
400 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
Smetanovo-zeleninová paštika
200 g Cuketa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
150 g Sýr Niva (Rokfór)
13 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 692kJ
8% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
45% Sodík 910 mg
33% Bílkoviny 19 g

Smetanovo-zeleninová paštika postup přípravy receptu:

1

Omyté neloupané cukety pokrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle podusíme pod pokličkou přibližně 5 minut, pak je z másla vyjmeme a odložíme na talíř.

2

Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme jádřince. Do pánve s máslem přilijeme olej, který rozpálíme a papriky z každé strany opečeme, až zčernají a mají puchýře. Potom je sloupneme a dužinu rozmixujeme se 2 dl smetany, solí, pepřem a směs odložíme do mísy.

3

5 plátků želatiny dáme nabobtnat a následně je přimícháme do poloviny rozmixované paprikové směsi, kterou odložíme zvlášť.

4

Paštikovou formu vyložíme potravinářskou fólií a pak ji celou vyložíme plátky cukety tak, aby přečnívaly přes okraj formy. Na dno nalijeme paprikovou hmotu a dáme chladit na 15-20 minut.

5

Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na tenké plátky, které povaříme v osolené vodě, scedíme a odložíme.

6

Dáme nabobtnat 3 plátky želatiny. Listový mražený špenát pokrájíme, podusíme na másle spolu s pokrájenou natí jarní cibulky, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a odstavíme. Do horkého špenátu s cibulkou zamícháme vymačkanou želatinu a když se rozpustí, přimícháme 1 dl vyšlehané smetany (šlehačky).

7

Plátky mrkve (polovinu) položíme na ztuhlou paprikovou směs, na ni dáme podušený špenát s cibulkou a zase poklademe plátky mrkve. Dáme chladit na 20 minut.

8

Zbývající plátky želatiny dáme nabobtnat na 5 minut do vody, pak je vymačkáme a rozpustíme v druhé polovině paprikové směsi.

9

Po 20 minutách na položenou mrkev položíme vrstvu nastrouhaného modrého plísňového sýra, na něj rozlijeme druhou polovinu paprikové směsi, přikryjeme plátky cukety, zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.

10

Druhý den paštiku vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept