Kapr na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na pepři
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1200 g | Kapr obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na pepři postup přípravy receptu:
1 | Kapra nakrájíme na řezy široké asi 3cm, osolíme a potřeme čerstvě mletým pepřem. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme do změknutí zeleniny. |
3 | Potom přidáme kousky ryby, podlijeme je vývarem a necháme asi 20 minut dusit. |
4 | Nakonec hotovou rybu rozložíme na mísu a přelijeme prolisovanou zeleninou. |