Recept

Zelné závitky s jehněčím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 25250
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
4 dl Hovězí vývar základní
60 g Hrozinky
600 g Jehněčí maso
150 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
10 ks Rajčata
27,6 g Rýže dušená
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 špetka Vegeta
1 ks Vejce slepičí
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 469kJ
6% Sacharidy 22 g
23% Tuky 18 g
13% Sodík 251 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zelné závitky s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli i česnek nakrájíme, osmahneme na oleji, přisypeme rýži a osmahneme. Přilijeme vývar, směs okořeníme a vmícháme rozinky. Promícháme, přisolíme a dusíme 20 minut.

2

Směs necháme chladit, mezitím si dáme vařit do osolené vody hlávku zelí, z níž jsme vyřízli košťál. Po 5 minutách zelí z vody vyndáme, ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

3

Hlávku zelí rozebereme list po listu. Do připravené rýžové směsi vmícháme mleté jehněčí maso, nasekaný kopr a vejce. Listy naplníme, svineme a převážeme nití.

4

Závitky dáme do vymaštěné zapékací mísy, poklademe kolečky oloupaných rajčat a zapékáme v troubě asi hodinu.

5

Hotové závitky vyjmeme a dáme do tepla. Do omáčky vmícháme jogurt smíchaný se solamylem. Prohřejeme a omáčkou přelijeme závitky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept