Omeleta s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s ančovičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25252 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 501,3mg |
Draslík | 407,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 778,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku prolisujeme, petržel a ančovičky nadrobno nasekáme. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopce, dužninu nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hrncí zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme ančovičky a petržel, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme při střední teplotě, poté odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | V misce rozšleháme vejce, vmícháme rajčatovou hmotu a strouhanku, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, vlijeme na něj vaječnou hmotu a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji ji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme. |