Jednoduchý recept

Omeleta s ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25252
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 26 g
60% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Omeleta s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku prolisujeme, petržel a ančovičky nadrobno nasekáme. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopce, dužninu nakrájíme na menší kousky.

2

V hrncí zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme ančovičky a petržel, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme při střední teplotě, poté odstavíme a necháme vychladnout.

3

V misce rozšleháme vejce, vmícháme rajčatovou hmotu a strouhanku, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, vlijeme na něj vaječnou hmotu a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji ji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept