Přímořská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přímořská omeleta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25253 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Ančovička - filety |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka kukuřičná |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 553,1mg |
Draslík | 604,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 636,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přímořská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Ze sardinek odřízneme hlavy, těla podélně rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti, rozložíme naplocho a vyjmeme páteř. |
2 | Do našlehaných vajec vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Rybky vložíme do vaječné směsi a dobře obalíme. Poté posypeme moukou a promícháme. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo a směs s rybkami vlijeme do pánve a pravidelně rozmístíme. Pod pokličku pečeme asi 10 minut, dokud se omeleta pěkně nenafoukne. |