Jednoduchý recept

Pastitsáda z Kerkyry

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 25256
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
5 ks Cibule
3 dl Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Špagety, Makarony
6 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kg Telecí kýta
2 dl Víno červené
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 545kJ
21% Sacharidy 75 g
82% Tuky 61 g
32% Sodík 631 mg
93% Bílkoviny 52 g

Pastitsáda z Kerkyry postup přípravy receptu:

1

Maso prošpikujeme stroužky česneku, osolíme, opepříme.

2

Na hluboké pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme omyté a osušené telecí maso a zprudka orestujeme. Zalijeme vínem a rozmixovanými rajčaty, přidáme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni.

3

Mezitím uvaříme makarony podle návodu.

4

Hotové maso naporcujeme a podáváme s makarony, přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept