Pastitsáda z Kerkyry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastitsáda z Kerkyry
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25256 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
3 dl | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Špagety, Makarony |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 kg | Telecí kýta |
2 dl | Víno červené |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 80,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Telecí kýta, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastitsáda z Kerkyry postup přípravy receptu:
1 | Maso prošpikujeme stroužky česneku, osolíme, opepříme. |
2 | Na hluboké pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme omyté a osušené telecí maso a zprudka orestujeme. Zalijeme vínem a rozmixovanými rajčaty, přidáme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni. |
3 | Mezitím uvaříme makarony podle návodu. |
4 | Hotové maso naporcujeme a podáváme s makarony, přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem. |