Zelné závitky s mletým masem a párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s mletým masem a párky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 25257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 dl | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Maso mleté - mix |
4 ks | Párky jemné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 187,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Jogurt bílý, Pažitka, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Párky jemné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s mletým masem a párky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí krátce povaříme, ochladíme a rozebereme na jednotlivé listy, které pak rozložíme tak abychom získali 8 závitků. |
2 | Připravíme si náplň: Mleté maso smícháme se strouhankou, nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. |
3 | Hotovou náplň poklademe na připravené listy a položíme půl nožičky párku, svineme a převážeme nití. Závitky vložíme do máslem vymaštěného pekáče. Obložíme kolečky oloupaných rajčat, posypeme pažitkou a pokryjeme plátky anglické slaniny. Pečeme asi půl hodiny, podlijeme jogurtem, posypeme strouhanym sýrem a zprudka zapečeme. |