Taštičky plněné lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky plněné lososem
Taštičky plněné lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25262 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
200 g | Losos - filety |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
150 g | Špenát se smetanou mražený |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 g | Zakysaná smetana |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 408,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenát se smetanou mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky plněné lososem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. |
2 | Žampiony a lososa nakrájíme na kostičky a šalotku nadrobno. Špenát prohřejeme a ochutíme solí a pepřem. |
3 | Na oleji zesklovatíme šalotku a na ní 5 minut podusíme žampiony, přidáme lososa, smetanu a dokořeníme. Lehce prohřejeme. |
4 | Z rozváleného těsta vykrojíme 8 koleček a položíme je na plech, vyložený papírem na pečení. Na poloviny koleček rozdělíme špenát a směs s lososem a druhou polovinu koleček přeložíme přes směs, do půlkruhu a okraje dobře přimáčkneme vidličkou. Potřeme žloutkem a pečeme asi 15 minut. |