Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25263 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
80 ml | Ocet rýžový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
160 ml | Omáčka Ketjap |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 378,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Pepř cayenský, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka Ketjap, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Kotlety zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící zázvoru, ketjap manis, sójovou omáčkou, rýžovým octem, olivovým olejem a pepřem. Do této marinády kotlety naložíme a necháme přes noc marinovat. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Ve zbytku citronové šťávy s rýžovým vínem ohřejeme cukr, ale nenecháme projít varem. Pak přidáme plátky jablek a na mírném ohni povaříme 15 minut. |
3 | Jablka rozmačkáme vidličkou a přidáme do dipu. Dochutíme zázvorem a cayenským pepřem. |
4 | Kotlety vyndáme z marinády a na horkém grilu je asi 7 minut z každé strany pečeme. Podáváme s připraveným dipem. |