Závin s masem, fazolemi a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s masem, fazolemi a kukuřicí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25266 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené |
2 polévková lžíce | Kerblík |
400 g | Kukuřice |
500 g | Listové těsto |
400 g | Maso mleté - mix |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 160,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 768,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené, Kerblík, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Listové těsto, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s masem, fazolemi a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a dužinu nakrájíme na kostičky. Fazole s kukuřicí necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Zeleninu smícháme s mletým masem, 1 vejcem, kořením, kerblíkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z druhého vejce oddělíme žloutek od bílku. Z listového těsta vyválíme pravoúhlý plát a okraje potřeme bílkem. Na polovinu těsta naneseme masovou směs a těsto překlopíme. |
3 | Ze zbytku těsta vytvarujeme ozdobu, potřeme ji bílkem a závin ozdobíme. Nakonec závin potřeme žloutkem. |
4 | Závin vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 40 minut. Upečený závin nakrájíme a podáváme se salátem. |