Šlehaná treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehaná treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25267 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 495,5mg |
---|---|
Cholesterol | 266,7mg |
Draslík | 248,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehaná treska postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 150 °C. Filé nakrájíme na kousky, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Smícháme s vejci, žloutkem, mlékem a smetanou. Osolíme a vymícháme hladkou a tekutou směs. |
2 | Máslem vymažeme zapékací formičky, do kterých směs rozdělíme. Plníme asi do 3/4. Misky dáme do pekáčku s vařící vodou a vložíme do vyhřáté trouby. V této vodní lázni zapékáme 30 minut. Podáváme mírně nebo zcela vychladlé. |