Flíčky z Metsova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky z Metsova
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25270 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 dl | Kečup |
125 g | Máslo čerstvé |
10 g | Oregano čerstvé |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny flíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 43,6mg |
Draslík | 25,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky z Metsova postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody dáme vařit flíčky, za stálého míchání, aby se neslepily, je vaříme podle času na návodu. Propláchneme a scedíme, vysypeme do mísy, polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Mezitím si dáme do menšího hrnce prolisovaný česnek, oregano a kečup. Vše krátce povaříme, můžeme přidat 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Omáčku nalijeme na flíčky a podáváme se strouhaným parmezánem. |